Wmo-vervoer Publiek Vervoer per 1 juli 2020

Wmo-vervoer Publiek Vervoer per 1 juli 2020

Met deze informatie geven wij een update van het Wmo vervoer zoals deze vanaf 1 juli van toepassing zijn voor alle pashouders.

Het nieuwe protocol Zorgvervoer is conform het landelijk kader van het RIVM. Het bijgevoegde protocol zorgvervoer en de hieruit voorkomende richtlijnen zijn opgesteld door het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV).  De KNV is de koepelorganisatie voor het beroepspersonenvervoer. Het bijgevoegde stroomschema geeft een duidelijk en helder inzicht in de verschillende vormen van In persbericht vervoer en richtlijnen.

Voor het Wmo-vervoer zijn de belangrijkste richtlijnen om te reizen:

  • Wanneer iemand klachten heeft die mogelijk wijzen op een besmetting met het Coronavirus, dan kan er geen gebruik worden gemaakt van het Wmo-vervoer. De chauffeur kan de reiziger bij zichtbare klachten weigeren.
  • Het is verplicht om een mondkapje bij u te hebben in het taxivervoer. Bij minder dan 1,5 meter afstand tussen de chauffeur en de reiziger en/of tussen reizigers onderling is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • De scootmobiel mag weer meegenomen worden in het vervoer.
  • De vervoerstijden van de Wmo-taxi zijn vanaf 1 juli van 06.00 uur tot 01.00 uur.
  • Betaling kan alleen via automatische incasso/machtiging/(bij voorkeur gepaste) contante betaling en indien aanwezig (contactloze) pinbetaling.
  • Boek uw reis bij voorkeur 24 uur van tevoren.
  • Reis bij voorkeur buiten de spitstijden, deze zijn van 7.00 uur tot 9.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur.
  • Uw vervoerder kan u vragen uw reistijden indien mogelijk aan te passen i.v.m. het aantal beschikbare voertuigen en chauffeurs.

Open het: Stroomschema zorg en taxivervoer

Open het: Sectorprotocol zorgvervoer

 

Meer nieuws

Advies- en meldpunt OGGZ

Maakt u zich ernstig zorgen over de gezondheid en het welzijn van iemand in uw omgeving, dan kunt u dat melden bij het Advies en Meldpunt OGGZ. De gemeente laat…

Wandeling in Week van de Eenzaamheid

In de Week van de Eenzaamheid worden door Wandelgroep “de Zandlopers” in samenwerking met de combicoach van de gemeente Borger-Odoorn 2 wandelingen georganiseerd.  Activiteit:        Wandeling vanuit Valthe…

Vroegtijdig signaleren van mensen met financiële problemen

Borger-Odoorn zet in op vroegtijdig signaleren van mensen met financiële problemen: ‘Wie beginnende schulden heeft, vraagt niet makkelijk om hulp’ De gemeente Borger-Odoorn, de stichting Sociale Teams Borger-Odoorn en de…
Menu