Gezond en gelukkig oud worden: 5 tips van Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn

Gezond en gelukkig oud worden: 5 tips van Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn

Oud worden wil iedereen en het liefst zo gezond en zo zelfstandig mogelijk. Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn spreekt vaak inwoners voor wie dit lastiger wordt. Graag geven zij 5 tips die inwoners kunnen helpen om gezond en gelukkig ouder te worden:

 1. Beweeg regelmatig:
  Probeer elke dag te bewegen. Een wandeling maken, zwemmen, yoga of andere lichte oefeningen doen is goed voor je lichaam.
 2. Eet Gezond:
  Eet veel groenten, fruit, volkoren producten en magere eiwitten. Dit helpt je om gezond te blijven.
 3. Praat met mensen:
  Het is fijn om met anderen te praten. Doe mee aan activiteiten in je buurt, ga naar clubs of help als vrijwilliger.
 4. Zorg voor een veilig thuis:
  Maak je huis veilig. Verwijder dingen waarover je kunt struikelen, zorg voor goede verlichting en gebruik handvatten en antislipmatten als dat nodig is.
 5. Vraag op tijd om hulp:
  Soms lukt niet alles meer zelf en kun je wel wat hulp gebruiken. Maar vind je het lastig om hier om te vragen. Doe het wel. Zo zorg je goed voor jezelf en mensen in je omgeving willen vaker dan je denkt graag helpen.

Het maakt niet uit hoe oud je bent, je kunt altijd beginnen met deze tips om jezelf beter te voelen. Kijk ook eens op onze facebookpagina. Ook daar delen wij tips en leuke activiteiten.

Meer nieuws

Wij zijn van start!

Met de Gemeente Coevorden, Gemeente Emmen, Menso, Wedeka, Drenthe College, EMCO-groep en Wedeka hebben wij de krachten gebundeld in een nieuw project. Met dit project ligt de focus op sneller meedoen…

Inclusieve arbeidsmarkt

Er zijn gelukkig al veel mooie voorbeelden van werkgevers die zich graag inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. Door mensen te begeleiden en hen een kans te geven zich te ontwikkelen…

Inclusie panel gezocht

Denk mee over inclusie! In de gemeente Borger-Odoorn vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en mee kan doen. We willen heel graag inclusief zijn. Hiervoor zoeken we…