Scheiden

Wanneer je relatie eindigt, staat je wereld op zijn kop. Dit geldt ook voor je kinderen. Dat maakt het extra moeilijk. Misschien willen jullie nu een punt achter je relatie zetten. Of misschien hebben jullie dat al gedaan. Waar je ook staat, het is voor iedereen in je gezin een enorm heftige periode. Juist nu kan hulp of advies meer dan welkom zijn. Van familie, vrienden, of van ons.

Zorg voor de kinderen bij een scheiding

Ieder jaar zet een scheiding het leven van 70.000 kinderen op zijn kop. Waarom doen papa en mama dit? Waar ga ik wonen? Houden ze nog wel van mij? In die emotionele achtbaan is het belangrijk een bron van steun voor je kind te zijn. Het is heel logisch wanneer je niet altijd weet hoe je dit aan moet pakken. In dat geval zijn wij er voor je met advies. Aarzel niet om hulp te vragen.

Eigen leven op de rit bij een scheiding

Ben je net gescheiden (of overweeg je dit), dan zijn er enorm veel zaken die geregeld moeten worden. Je inkomsten en uitgaven veranderen. Misschien moet je meer gaan werken of kan je sommige dingen niet meer doen. En waar ga je wonen? Moet jullie huis in de verkoop? Heb je al op Thuiskompas gekeken naar het woningaanbod van woningcorporaties? Kun je juist nu extra houvast gebruiken: wij denken graag met je mee.

Mijn ouders gaan uit elkaar

Wanneer je ouders gaan scheiden, is dat vaak heel verdrietig en verwarrend. Je ouders moeten veel regelen en je hele leven lijkt te gaan veranderen. Je hebt hierover vast veel vragen. Praat er over. Met je ouders, of wanneer dat niet lukt met vrienden, familie of leraren. Kom je toch niet verder? Wij staan voor je klaar. Met een luisterend oor, maar ook met praktische oplossingen. Neem gerust contact op.

Ik heb een vraag over: