Over ons

Eén aanspreekpunt, in eigen buurt en helemaal op maat.

In Borger-Odoorn zijn drie integrale Sociale Teams altijd dichtbij. Je kunt bij ons terecht met vragen over hulp en ondersteuning. Dat kan overal over gaan. Neem gerust contact met ons op. We zijn er om slimme oplossingen te vinden.

Drie teams, altijd dichtbij

Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn is verantwoordelijk voor de uitvoering van de zorg- en ondersteuningstaken in Borger-Odoorn. De Sociale Teams het Veenland, de Monden en de Hondsrug zijn ieder in hun eigen verzorgingsgebied het aanspreekpunt. De regisseurs werk en participatie ondersteunen in participatie en re-integratie naar werk.

De Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn heeft ook een aantal preventiewerkers in dienst. Dit zijn mensen die uit eigen ervaring weten wat jij mee maakt. Ze zijn erg gemotiveerd om weer aan de slag te gaan. Met hun doorzettingsvermogen en levenservaring helpen zij sociaal werkers met de begeleiding van inwoners. Denk aan het invullen van formulieren, reparaties, wandelingen of ondersteuning in de huishouding.

De gemeente Borger-Odoorn is opdrachtgever van de stichting. De belangrijkste spelregels zijn vastgelegd in de statuten. Daarnaast worden er jaarlijks met de gemeente afspraken gemaakt over de taken van de stichting. De statuten en afspraken zijn op te vragen bij de bestuurder.

Ondersteuning tijdens gesprekken

Heb je ondersteuning nodig? Dan gaan we graag in gesprek. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Je kunt altijd iemand meenemen naar de gesprekken: een familielid, vriend of buur. Wil je liever hulp van iemand anders bij de gesprekken met ons? Ook dat kan. Een onafhankelijk cliëntondersteuner kan je bijstaan. Wil je hiervan gebruikmaken? Dat kan. Wij zorgen ervoor dat je in contact komt met een cliëntondersteuner. Deze hulp is gratis.

Ik heb een vraag over: