Hulpmiddelen

Wanneer je een beperking hebt, kan het lastig zijn om ergens te komen. Lopen of fietsen naar bijvoorbeeld de supermarkt in de buurt kan een hele onderneming zijn. Misschien ben je bang je evenwicht te verliezen. En durf je daardoor niet meer met de bus of de trein te reizen. Gelukkig zijn er oplossingen om toch mobiel te blijven.

Zelf voor mobiele oplossing zorgen

Je kunt natuurlijk familie of buren vragen je te halen of te brengen. Of je koopt een rollator of een fiets met trapondersteuning. Ben je ook hiermee niet geholpen, dan kun je bij ons aankloppen. Samen kijken we naar een oplossing. Hulpmiddelen vallen ook onder het abonnementstarief van CAK.

Tijdelijk een rolstoel nodig?

Kun je door je beperking niet of nauwelijks lopen en moet je je zich daarom zittend verplaatsen? Een rolstoel kan dan een oplossing zijn. Heb je maximaal een half jaar een rolstoel nodig, dan kun je via een hulpmiddelencentrum van je zorgverzekeraar een exemplaar lenen. Hier zijn normaal gesproken geen kosten aan verbonden.

Een eigen rolstoel

Heb je dagelijks en voor langere tijd een rolstoel nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Team. We bespreken samen de mogelijkheden. Ook kijken we of je woning geschikt is voor rolstoelgebruik. De gemeente Borger-Odoorn heeft afspraken gemaakt met hulpmiddelenleverancier Meyra. Dit bedrijf voert ook reparaties en het nodige onderhoud uit.

Ik heb een vraag over: